неділю, 15 вересня 2013 р.

Хто куди, а ми - в Дискусійний клуб


З початком навчального процесу у школах та університетах одночасно відкрив свій інтелектуальний сезон і Дискусійний клуб.
Осінь розпочалась, а це означає, що серед охочих здобувати освіту одні сідають за парти шкіл, другі за парти університетів, а інші - за парти Дискусійного клубу. Наприкінці цього тижня дискусійники провели своє перше засідання, на якому знайомили першокурсників зі своїми проектами. 11 вересня аудиторія 103, що на вулиці Ген. Чупринки, 49, була переповнена.
На «пілотному» засіданні учасники ДК хотіли донести до студентів, що таке DC, чим ця неурядова студентська організація займається та розповісти ще про цілу низку своїх ініціатив та проектів.  «Щомісяця у Дискусійному клубі ми обговорюємо різноманітні теми у різних форматах, починаючи від «революцій» у літературі і закінчуючи «революціями» у світі. Все, про що ми говоримо, дає можливість скласти свою "валізу" знань. Особисто мені те, що ми обговорювали у ДК, знадобилоось і полегшило моє навчання на факультеті», - зазначив  співкоординатор Дискусійного клубу Ярослав Назар. Також він розповів «першачкам», наскільки важливою є у сьогоднішніх реаліях самоосвіта, а тому цей клуб критичного мислення спрямований саме у це русло: «У ДК ми запрошуємо багато гостей. Від журналістів до письменників, від політологів до істориків. Подій і роботи у нас багато, а роботи над собою - ще більше», - додав він.
Студенти детальніше почули про роботу усіх проектів від теоретичних навичок до практичних, адже окрім активізації студентського середовища, Дискусійний клуб дає можливість студентам реалізувати себе,  сприяє  формуванню власної позиції.  «Ми не намагаємось творити певний закритий орден і давати змогу писати лише "своїм", - акцентував Ярослав Назар. - Кожен, хто проявить ініціативу написати на блог чи іншу платформу, отримає у відповідьнашу згоду. Ми зацікавлені у відточенні професійної журналістської майстерності. У ваших матеріалах ми б хотіли бачити саме вас. Не пафосні слова, не терміни, не "зажовані" словосполучення, а саме вас. Ті речі, які ви пишете своїми словами, сприймаються набагато краще, ніж ті, до яких ви використовуєте невластивий вам стиль».
Також  учасники зустрічі почули звіт з минулорічної роботи, дізналися більше про Статут Дискусійного клубу та про різні платформи, на яких може реалізвати себе інтелектуальна молодь. Насамкінець усі присутні переглянули відеоролик про поїздку дискусійників у Харків. Варто згадати і те, що на презентації були не лише студенти першого курсу.

КОМЕНТАРІ:
Русинкевич Тетяна, студентка І курсу ЛНУ ім. І. Франка:
- Чесно кажучи, після чотирьох пар у мені боролися два бажання: їсти-спати або ж завітати до Дискусійного клубу. На щастя, цікавість перемогла, і  DС перевершив усі мої найстрашніші очікування. Тут я побачила дуже простих, відкритих, веселих, розумних, до того ж із такими активними хлопцями, людей, що сьогодні є великою рідкістю. Мені подобається, що Дискусійний клуб сам добивається таких висот, і це, дійсно, заслуговує поваги. Енергійності учасників, на мою думку, немає меж. Словом, мені дуже сподобалось.
Соколовська Юлія, студентка ІІ курсу ЛНУ ім. І. Франка:
- Вчорашнє «відкриття» Дискусійного клубу для першокурсників було вражаючим. Команда ДК відмінно підготувалась до цього. Відчувався ентузіазм, впевненість, щирість. Абсолютна відкритість та цікавий підхід до новачків викликав лише захоплення та максимальну заохочуваність. Безмежно рада, що маю можливість випробувати себе сповна в Дискусійному клубі, а саме навчатись критичного мислення, вміння аналізувати, дебатувати, обмінюватись знаннями та знаходити щось нове. Формувати свій світогляд, вміти аргументувати свою думку в колі незаангажованих людей, учитись і практикувати писати, а головне – вдосконалюватись.
Бойчук Уляна, студентка ІІ курсу факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка:
- На мою думку, Дискусійний клуб – це місце, де я зможу почерпнути мудрість поколінь крізь  призму сприйняття її молодими та перспективними людьми.  Насамперед, це можливість займатися самоосвітою і довести самому собі, що ти вартий власних бажань і зможеш втілити їх в життя. Тут кожен вчиться один в одного бути досвідченим, інтелектуально розвиненим та гідним звання журналіста-дискусійника. 
Дмитро Пальчиков

Немає коментарів:

Дописати коментар