пʼятницю, 28 вересня 2012 р.

Жовтень Резистансу





Жовтень Дискусійний клуб присвячує УПА. Адже саме на цей місяць припадає річниця - 70 років Українській повстанській армії. Однак, як журналісти, беремо саме журналістський аспект.

Отож, 3 жовтня у рамках DC Read проводимо дискусію на тему висвітлення УПА у ЗМІ. Як нас бачить Росія, Захід, та й самі ми - українці?



Оскільки DC Read зорієнтований на "читаємо та аналізуємо", кожен з учасників приносить публікацію з іноземного, чи українського видання про УПА. Таким чином, ми зможемо прослідкувати основні тенденції у висвітленні "історії українського Резистансу" (словами Забужко). За можливості, на зустріч прийдуть студенти-історики, які нададуть нам "інформаційну підтримку" у цих питаннях.

Також 3 жовтня на Дискусійному клубі ми обговорюватимемо такі статті:


3. А також есе Оксани Забужко із нової книги "З мапи книг талюдей" "Попіл Клааса" про бельгійського полоненого Альберта Газенбрукса, що одбитий 1943-го р. у німців українськими партизанами, приєднався до них і впродовж двох років воював в УПА під псевдо “Західний”. А згодом був одним із дикторів на партизанській радіостанції в Карпатах. Цікава життєва історія з грунтовним підтекстом.

Чекаємо Вас у середу з багажем інтелектуальних аргументів про УПА та публікаціями із ЗМІ.

Читаймо більше - розширюймо свої горизонти!

Немає коментарів:

Дописати коментар