суботу, 9 листопада 2013 р.

Журналіст повинен підняти суспільство


Уляна Бойчук
DC-Blogs


Соціальна журналістика та журналістика в цілому орієнтована на задоволення потреб реципієнта. Кожен має можливість проявити себе, розповісти свою проблему та бути почутим. Тому людський фактор є найголовнішою складовою соціальної журналістики та  журналістського розслідування зокрема. Також надзвичайно важливо є отримати довіру від людини способом ведення діалогу, бути на рівних із опитуваним, що допоможе зробити матеріал цікавим та резонансним. 

Перш, ніж починати власне розслідування, журналіст повинен не тільки висвітлити проблему, але знайти її вирішення. Саме тому побутує думка, що в Україні журналістські розслідування нічого не змінюють. На думку Єгора Соболєва, ми живемо в квазідержаві, де не працюють ті схеми та закони, за якими живе весь цивілізований світ. Історії є, проблеми порушені, але продовження і логічного завершення вони не мають.
Тож беручись за розслідування, журналіст повинен відчувати в собі сили, щоб змінити ціле суспільство. Він має бути поліпрофільним фахівцем, який готовий підняти суспільство, щоб вирішити порушену проблему.
Бойчук Уляна,
студентка ІІ курсу факультету журналістики

Немає коментарів:

Дописати коментар